Ali Osman Demirtaş Vakfı Bakım Merkezi engelli ve yakınlarının menuniyetini gözeterek 24 saat bakım ve sağlık hizmeti sunmak, engellilerin kendileri, çalışanlar ve toplumlarla uyumlarını sağlamak yönünde sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinlikler düzenleyerek kendilerini gerçekleştirmelerini ve ifade etmelerini sağlayıp sevgi, saygı ve güvenin egemen olduğu bir ortam yaratmak, yaşam kalitelerinin en üst düzeye çıkarılmasını amaçlamaktadır.
Ali Osman Demirtaş Vakfı Bakım Merkezi uzman ve sağlık personeli çalışanları ile engellilerin zihinsel, ruhsal, duygusal, sosyal ve bedensel alanlarına yönelik bilimsel teknikleri kullanarak değerlendirme, program ve çalışmalar yapmaktadır.
Uzman personeli tarafından engelli bireylerin ilgi ve yeteneklerini belirleyerek yapabildikleri becerilerinin yanına yapamadıkları beceri ve yeteneklerin geliştirilerek eklenmesi ve öğretilmesi için eğitim programları düzenlemektedir.
Yaklaşık 60 çalışanı ile Ali Osman Demirtaş Vakfı Bakım Merkezi engellilerin kendilerini tanımaları ve gerçekleştirmeleri, arkadaşları ve toplumla kaynaşmalarına yardımcı olmaktadır.
Uzman personeli ile engelli bireylerin ve yakınlarının sosyo-ekonomik ve yasal haklarını göz önünde bulundurarak engelli birey ve yakınlarının sosyo-ekonomik ve yasal haklarını ulaşmaları konusunda rehberlik hizmeti sunmaktadır.
Ali Osman Demirtaş Vakfı gerek kendine ait 13 dönümlük hobi bahçesinde ve seralarında gerek merkez binasında düzenlediği kurslar gerekse diğer üretim ortamlarında engelli bireylerin yetenekleri ölçüsünde üretici davranışlar kazanmaları yönünde etkinlikler düzenlemesinden dolayı bireylerde yetenek oluşumuna zemin hazırlamakta veya yeteneklerinin gelişim sağlamasında bireylere yardımcı kaynak olmaktadır.
Bu anlamda Ali Osman Demirtaş Vakfı Engelli Bakım Merkezi;
* Hobi bahçesinde her tür yazlık ve kışlık sebze ve meyvenin tohum, çimlenme, büyüme, toplama aşamalarında bitki ve bitki hasadı konusunda ilgi duyan engellilere üretim, izleme ve katkı sunma imkanları yaratmaktadır.
* Merkez binasında düzenlediği okuma yazma kursları ile engellilerin okuma yazma becerisi kazanmaları sağlanmaktadır.
* Merkez binasında düzenlediği örgü, ahşap boyama, sabun yapımı vb. kurslarda engellilerin el becerilerinin geliştirilmesini ve üretim gerçekleştirmelerini sağlamaktadır.
* Doğal ortam, alışveriş merkezi, çay bahçesi, tarihi mekanlar vb. yerlere gezi gerçekleştirerek alışveriş becerisi kazanımları, toplumla uyum gibi sosyal becerilerin kazandırılması sağlanmaktadır.