Etkili bir eğitim ve rehabilitasyon çalışmasının aileyle iş birliği olmaksızın yürütülmesi imkansızdır. Etkili ve verimli bir özel eğitim, rehabilitasyon, aileyle işbirliği ve ailenin eğitime katılmasıyla doğru orantılıdır.
Öncelikle aileye çocuğun mevcut durumu ve ne tür eğitim ve rehabilitasyon programı uygulanacağı konusunda bilgilendirilerek konuyla ilgili: Görsel, işitsel ve yazılı kaynaklara ulaşabilmesi konusunda rehberlik yapılacaktır.
Yapılacak her eğitim çalışmasından sonra aile kurum tarafından, çocuğun performans hakkında bilgilendirilecek, çocuğun aylık, yıllık ve günlük eğitim ölçekleri aileye düzenli ulaştırılacaktır, çocuk ile aile birlikte ailelerinde eğitime katılmasını sağlamak.
Ailenin karşılaşabileceği sosyal- psikolojik sorunların çözümünde destek grupları oluşturmak.
Ailenin toplumsal hayata uyum sağlaması, çocukların özür durumu daha kolay kabul etmeleri için ortak sorunları yaşayan diğer ailelerle iletişim kurmaları sağlanıp, yapılacak aylık veli toplantılarında diğer ailelerin duygularını anlama imkanı sağlayacak ortamlar yaratmak.
Engelli çocuğa sahip olmanın verdiği hayal kırıklığı, reddetme, kendini suçlama, depresif duygulanım ve benzeri durumların giderilmesine yönelik çalışmalar yapmak.
Çocukların eğitimlerini mesleki düzeyde almalarına özenmek ve aileye katkıda bulunmalarını sağlamak, aileye bu konuda bilinçlendirilerek özürlülere hizmet veren eğitim merkezlerinden bu eğitimi talep etmeleri için bilinçlendirmek.
Aileleri çocukların toplum içinde hak ettikleri terin temini için kamuoyuna yaratma ve ilgili sivil toplum örgütlerine katılmaya özendirmek.
Aileleri çocuklarının sosyal, hukuksal ve ekonomik hakları hususunda bilgilendirmek.
Ayrıca 0 552 156 74 45 veya info@aliosmandemirtasvakfi.com.tr adresinde aileler çocukların eğitimi hakkında bilgilendirmeleri sağlanacak konuyla ilgili bilgi ve belgelere ulaşmalarını sağlamak.